V novi številki Delavske enotnosti št. 43 z dne 21.12.2017 preberite več o:

• Podčrtano - Ko si srečen ....
  • ZSSS ob mednarodnem dnevu migrantov
  • Bruto plače v Sloveniji niso bolj obremenjene
  • Zdravstvo - Zahtevajo osem odstotkov, ki jim jih je vzej Zujf
  • Zdravstvo - Proti programu brez pokritja
  • SU - Vsi nimajo dostopa do osnovnega zdravstvenega varstva
  • GIT - Naslednje leto bo 2088 ur dela dovolj
  • SOPS - Trg dela glavna grožnja socialni varnosti

Podčrtano - Ko si srečen ....
No ja, zadnji letošnji uvodnik v Delavski enotnosti bi lahko bil bolj optimističen. Iz njega bi lahko vel vonj po sladkorju, simetu, vaniliji in božičnicah. In po sreči. Lahko bi sklikal krasni novi svet delavskih pravic in svet dela, kjer ne bo več kršitev in izkoriščanja.
Ta zapis bi moral biti upoanje. Pa saj tudi je. Upanje, da si bomo tudi v naši podalpski idili nalili čistega vina, da bomo pošteni eden do drugega, ko bomo opozarjali na težave, stavkali, se kregali, pogajali in se prepričevali, volili svoje predstavnike, in ob (ne)supehih ostalitrezni. Da ne bomo le slepo skandirali. Za resničen napredek in tako opevano srečo ne smemo biti slepi.
V sindikalizem verjamem, a hkrati ne verujem v vse, kar mi pod to oznako nekdo prodaja. V zadnji številki Delavske enostnoti v tem letu je tudi nekaj voščil, dobrih želja in popotnic novemu letu. Prav je tako.
Pogledati si je treba v oči, seči v roko, si voščiti in biti iskren.
Pa srečno!
Mojca Matoz

Spoštovane članice in člani. Zbudite se srečni v novo leto 2018!
S polnim zvezkom želja. Naj bodo želje takšne, da bodo dajale življenje dnevom in ne le dodajale dneve življenju. Želje spodbujajo načrte, načrti nas vodijo do ciljev. Zbudite se! Opozarjajte na napak, krivice in krivce. Pokažite s prstom in glasom na vse, kar je narobe. Sodelujte aktivno, pomagajte včlanjevati nove člane, sodelujte pri naših skupnih aktivnostih. Pomagajte ZSSS in  indikatom članom ZSSS pri pogajanjih, tako pomagate sebi.
Pričakujmo novo leto 2018 z veseljem, ker bo prineslo spremembe.
Na boljše.
Lidija Jerkič, univ. dipl. prav.
Presednica ZSSS